Tonfiks. Käsittelee ääntä.

Miksi kaiutinlaatikot on reikiä ilman?

Tiistai 26.2.2019 - Eero Aro


Voe mahoton! Kyllä kuuklekääntäjän kääntämiä sivuja on sitten joskus lustia lukea. Tässä jonkun JoonaDusta-sivuston siansaksaa, "miksi kaiutinlaatikot on reikiä ilman"?

Muista, että "high-end -kaapit sisältää tyyppi ilmanvaihdon".

nauru.jpg

Miksi kaiutinlaatikot on reikiä ilman?

Erityisesti puhuja laatikko malleja ovat reiät ilmanvaihtoa varten. Nimeltään "portit", nämä reiät on ensisijainen tehtävä on parantaa alhainen äänen taajuudet, jolloin ääniaallot syntyvät takana kaiuttimen suuntautuu ulospäin. Kotelot, joissa on enemmän kuin yksi kaiutin, portteja käytetään myös lievittää ilmanpaine ja estää matalalla taajuusalueella loukussa ja vaikuttaa fyysistä liikkuvuutta ja äänensävyn ylimääräisen kaiuttimia.

Pyöreitä portteja

Pyöreä satamat ovat yksinkertaisesti pyöreitä reikiä hakattua etu- tai takaosaa kaiutinkotelon. Kun suunnittelu "viritetty portti", muoviputken tai metallista työnnetään ulompaan porttiin kanavan muodostamiseksi kaapin sisällä. Tämä putki on "viritetty" ja matemaattisia laskelmia määrittää leveyden sen halkaisija ja pituus korostamaan tiettyjä taajuuksia. Kuitenkin putki ei ole rajoitettu muodoltaan sylinterimäinen, ja se voi muodostaa kompleksin sokkelo äänen hienosäätö.

Neliö tuuletusaukkoja

Neliö ristikot muistuttavat tuning satamien kierroksella, mutta tarjoavat joustavuutta, koska sen muoto ja helppous rakentamisen. Neliöt portit voivat sisältää sisäisen kulmat, näytöt ja lisäksi aukot muokkaamisessa.

Ura tuuletusaukkoja

Säätöreijät ilmanvaihto sijaitsevat tyypillisesti alareunassa kovaäänisen voivat sisältää sisäisiä välilevyjä ohjaamaan äänen osaksi uraa. Jotkut kaapit käyttäen porttia kehittää malleja käyttäen lähtö sisäinen näytöt, jotka muodostavat kanavat ja kammiot tarkentaa matalia taajuuksia.

Kuvioyhdistelmän

High-end kaapit ammattikäyttöön kaiuttimet voi sisältää useamman kuin yhden portin ja tyyppi ilmanvaihto, ja useita sisäisiä levy kokoonpanoissa. Yleinen esimerkki on suunnittelu "taitettu torvi", kaiuttimet on asennettu takana, keskellä tai karsinan laitaa. Sarja ohjauslevyjä, satamien ja tuuletusaukkojen viritetty basso ääniä ja liikkuu kohti kaapin etuosassa.