Lehtiartikkelit

Tilaääni-kirja

Tilaääni on kirjoitettu äänisuunnittelijan näkökulmasta. Kirja on kohdistettu mediaopiskelijoille, mutta se sopii myös ääniammattilaisille tai kotiteatterista kiinnostuneille. Tilaäänessä käsitellään havaitsemista, suuntakuuloa, tilaäänen toisto-, kuuntelu- ja äänitysjärjestelmiä ja miksausta.

Tero Linjama: Sounds from nature:

"Ahmin kirjan siltä istumalta paluumatkalla junassa ja voisin sanoa, että siinä on suomenkielisessä paketissa likimain kaikki, mitä tilaäänistä ja äänittämisestä voi sanoa. Harvoin saa muutamalle kymmenelle eurolle yhtä paljon vastinetta."

Voit tilata kirjan täältä: Riffi-julkaisut

Kirjan sisällysluettelo

Korville piirretyt kuvat

Äänitaidetta ja radiodraamaa käsittelevä kirja "Korville piirretyt kuvat", jonka toimitin yhdessä Mikko Viljasen kanssa.

Kirjoittajat: Annette Arlander, Eero Aro, Alan Beck, Gorki Glaser-Müller, Juha-Pekka Hotinen, Kari Hukkila, Petri Kuljuntausta, Pekka Kyrö, Kaisa-Liisa Logrén, Tiina Luoma, Iiro Ollila, Eberhard Petschinka, Esko Salervo, Mikko Viljanen, Kristiina Wallin ja Anders Wiksten.

Like Kustannus

Aune Waronen arvioi kirjaa Teatteri ja Tanssi -lehdessä 4/2013. "Erityisesti radiotyön tekijälle teos on antoisa. Tekstien kautta tulee selväksi, miten ääniteosta luodaan: punotaan yhteen ihmisääntä, äänitehosteita, rytmiä ja erilaisia tiloja."

Radio-ohjelmia

Juttuarkisto

AES-presentaatio